Yoram stelt zich voor

yoram

Even voorstellen 

Yoram, lid van Patiëntenraad Transfore 

Hoi! Ik ben Yoram. Ik zit in de Patiëntenraad van Transfore en ben 26 jaar. Momenteel woon ik bij Dimence in Deventer. Dit is niet forensisch, maar daar heb ik wel gezeten. Dat betekent dat ik een goed idee heb over hoe het is om beperkte bewegingsvrijheid te hebben. Heel vervelend!  

Ik wil je graag wat vertellen over hoe de coronatijd bij de Transfore is verlopen.  

Hoe kan je er mee omgaan en wat je eraan kunt doen. Mocht je ook ideeën hebben over corona, mail ons. 

Covid en wat het brengt 

Mijn woonvorm, waar ik in het begin van corona woonde, ging drie maanden in lockdown tijdens corona. Ook bij Transfore was dat zo. We konden drie maanden niet naar buiten en zaten vast. We mochten geen rondje lopen, niet naar de supermarkt, of iets dergelijks. Bagger, dus.  

Maar het bracht ook voordelen met zich mee. Het was namelijk ook een leermoment: Dat je soms even iets niet in je handen hebt. Zo is het vaker gebeurd dat we even niet naar buiten mochten, of dat iemand ziek was en iedereen op zijn kamer moest blijven. 

Wat doe je als iets even niet gaat zoals jij wilt, of als er iemand is die even niet aan jouw verwachtingen voldoet? Nou, als je het mij vraagt, praat er over. Gelukkig heeft Transfore iets waaraan je mee kunt doen. Dit is namelijk de Patiëntenraad.  

Wat doen we? 

Wil jij je mening geven en meepraten over actuele onderwerpen? Leren praten, afspraken flexibel nakomen, omgaan met deadlines: het is allemaal onderdeel van de Patiëntenraad.  

We zijn bezig met het aanpassen van regelingen, beleid maken en advies geven over zaken binnen Dimence en Transfore en dat is leuk om te doen. We doen ook andere dingen. Zo gaan we bijvoorbeeld naar het Festival Forensische zorg.  

Nieuwe leden

We zijn op zoek naar nieuwe mensen. Lijkt het je leuk om deel te nemen en onderwerpen te bespreken, of wil je gewoon iets mededelen over corona of over iets anders? Stuur dan een email naar patientenraad@transfore.nl of y.zwinenberg@transfore.nl We kijken uit naar je mailtje.